top of page

Една по-различна среща в ОД на МВР-Стара Загора

Актуализирано: 27.09.2023 г.


Благодарение на комисар Илиян Илиев и старши инспектор Павел Вълев, ОД на МВР – Стара Загора беше домакин на една много различна среща, провела се на 25.09., среща в която близо 30 полицаи от Районните управления на града и областта, участваха в представянето на книгата "Лицата на неродените пеперуди", с автор Мариела Георгиева.


Мариела Георгиева е работила също като полицай. Живяла през последните 19 години в САЩ, тя е работила като следовател в отдел "Домашно насилие". Член е на Б.А.П.А. - Българо-Американската Полицейска Асоциация.

Познава лицето на домашното насилие лично и професионално.



От близо година Мариела Георгиева активно подкрепя каузата на Сдружение

"Самаряни" - "Любовта не бива да боли!", чрез дарителство и популяризиране на възможността за психо-социална подкрепа на пострадалите от домашно насилие в Кризисен център "Самарянска къща" и денонощната консултативна линия 042 64 11 11.


Тя използва натрупания опит и инициира и собствена кампания за промяна в ситуацията на пострадалите от домашно насилие в България, под надслов „Лицата на неродените пеперуди“. Като част от тази кампания, се появява и едноименната й книга, която дава гласност на всички, докоснали се по един или друг начин до домашното насилие.


В срещата със своите колеги в Стара Загора, Мариела прочете откъс от книгата, в който по много докосващ начин е описана работата на полицай, помагащ на майка да изведе децата си от ситуация на домашно насилие... Драматична и динамична история, в която виждаме лицето на полицейския служител, посветен на работата, на дълга.., поставя живота на другите пред своя.




Представянето на книгата доведе до естествена дискусия, в рамките на която настъпи истинско оживление, а въпросите и отговорите бяха наситени със силни емоции, предизивикателства и пожелания. За финал Мариела Георгиева сподели: "Ние, полицаите сме онази линия, която разделя хаоса от реда. Точно ние сме призвани да успяваме да държим това равновесие! Полицейската професия е призвание и аз ви моля да уважавате себе си и колегите си!"






Срещата приключи..., но тя ни провокира да потърсим нови възможности за ново взаимодействие, за да надградим, да обогатим своя опит и да бъдем по-успешни в подкрепата към пострадалите от домашно насилие...




А, книгата "Лицата на неродените пеперуди", намери свое място и в ОД на МВР -

Стара Загора.


За всеки желаещ да надникне в книгата, тя може да бъде открита в самарянската КНИГОтека, всеки работен ден,от 08:00 до 17:00 часа, в Централния офис на "Самаряни", на бул. "Патриарх Евтимий" № 57, вход от ул. "Братя Жекови".





164 преглеждания0 коментара

Comments


bottom of page