top of page

Национална конференция „Равнопоставеността и новите предизивикателства“


На 31 август и 1 септември 2023 г., в гр. Казанлък, в хотел “Зорница“ се проведе Националната конференция “Равнопоставеността и новите предизвикателства“, организирана от Сдружение “Жените на Казанлък“.

В конференцията от Сдружение "Самаряни" участваха Людмила Трифонова, старши социален работник - координатор "Кризисно настаняване" и "Терапевтични и корекционни програми" и Михаела Георгиева, психолог.

Началото на събитието беше поставено от представяне на книгата „Лицата на неродените пеперуди“ и нейния автор Мариела Георгиева.

С приветствие на Галина Стоянова, кмет на община Казанлък, беше открита конференцията. Тя приветства участниците и като първата жена кмет на гр. Казанлък изказа предложение за въвеждане на квотен принцип в изготвянето на предизборните листи на отделните партии за общинските съвети и дори за народни представители.

В рамките на три панела, в конференцията бяха засегнати теми, като преглед на новостите в Закона за защита от домашно насилие, равнопоставеността между

мъжете и жените, феминизираните сектори в трудовата сфера, насилие на работното място, финансовите трудности, пред които са изправени голям

процент от младите специалисти с висше образование в България, неравенството в заплащането, психологическите ефекти при споделеното родителство и др.

На конференцията беше обсъдена и идеята за назначаване на координатори по

равнопоставеността в големите предприятия, като това е обсъждано с един от големите работодатели в гр. Казанлък и се очаква пилотно да бъде въведено там.


11 преглеждания0 коментара

Comments


bottom of page