top of page

Обмяна на опит с "Наблюдавано жилище" - Велико Търново

Денислава Стоянова, социален работник "Наблюдавано жилище" - Велико Търново и  Елена Йорданова, социален работник, ЦОП, ни бяха на гости на 11.07.2024 г.  В срещата за обмяна на опит участваха Ваня Иванова-Попова, ръководите НЖ и председател на УС на Сдружение "Самаряни", Цветана Латева, старши социален работник НЖ и Михаела Георгиева, психолог.  Бяха обсъдени конкретни случаи, както и дейностите, които екипите реализират с младите хора от 18 до 25 г., ползващи социалната услуга „резидентна грижа за младежи“ и подкрепата, която получават младите хора в прехода им към самостоятелен живот.  Интрес представляваха и конкретните казуси на застъпничество и посредничество, информиране и консултиране и обмяна на идеи за различните подходи, ползвани от екипите да насърчават младите хора да си търсят подходяща работа, как да управляват личните си финанси, домакинството, да поддържат здравето си, да се справят във взаимодействието с различни институции, да развиват социални умения и умения за създаване на дългосрочни позитивни взаимоотношения и др.

Денислава Стоянова, социален работник "Наблюдавано жилище" - Велико Търново и Елена Йорданова, социален работник, ЦОП, ни бяха на гости на 11.07.2024 г.


В срещата за обмяна на опит участваха Ваня Иванова-Попова, ръководите НЖ и председател на УС на Сдружение "Самаряни", Цветана Латева, старши социален работник НЖ и Михаела Георгиева, психолог.


Бяха обсъдени конкретни случаи, както и дейностите, които екипите реализират с младите хора от 18 до 25 г., ползващи социалната услуга „резидентна грижа за младежи“ и подкрепата, която получават младите хора в прехода им към самостоятелен живот.


Интрес представляваха и конкретните казуси на застъпничество и посредничество, информиране и консултиране и обмяна на идеи за различните подходи, ползвани от екипите да насърчават младите хора да си търсят подходяща работа, как да управляват личните си финанси, домакинството, да поддържат здравето си, да се справят във взаимодействието с различни институции, да развиват социални умения и умения за създаване на дългосрочни позитивни взаимоотношения и др.



3 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Comments


bottom of page